Je to jako, když člověk ví o mučení lidí a vidí mučení lidí. Význam má i povaha VV, které šly do voleb s bojem proti korupci a dnes jsou vlastně viděni, jako strana založená pro podporu korupce. Lidé VV věřili, věřili, že Klasnová, John, Andrýsová, Kočí opravdu chtějí změnu. Všichni věděli, že VV sponzorují lidé Bárta, Babák a Paggio za místo v Parlamentu. Není nic špatného, když stranu sponzoruje bohatý člověk. Funguje to tak od KSČM po TOP09, funguje to i ve světě. Je však pravda, že by se neměla míchat politika s podnikáním. Bárta jako šéf podnikatelů ČR a vlastnící vlastní soukromou armádu ABL, která má vlastní ochranku, úderné jednotky, technologie ke špionáži a experty na zbraně i bezpečnostní systém. Bárta, který není jeden z nejbohatších lidí v ČR, že podporoval charitu a půjčoval lidem peníze bez směnky, nebo potvrzení.

Zde zapracoval efekt obyčejného myšlení lidí, pokud má někdo tak obrovské mění jako Bárta, Schwanzenberg, Kalousek, atd. … Tak přece nemá už potřebu tunelovat a krást. Opak je pravdou, malé porušování pravidel, je začátkem porušování těch velkých. Bárta je psychická oběť oboru podnikání v bezpečnostní službě. Zvyklí secvičovat a vymývat mozek svým zaměstnancům. Na Bártu je dobré hodnocení Cappo de Tutti, hlava mafie ABL a pokus o zařazení VV do své organizace, jako veřejné složky jeho korporace. Je jedno co Bárta a jeho kamarádi chtěli provádět, vše se provalilo a VV umírá, naděje umírá s ní. Všem je jasné, že John byl jen maskot jako v TOP Schwanzenberg. Klasnová je určitě na mrtvici ze svého manžela, pokud o tom sama nevěděla a nejela v tom s ním. Úsměvná je určitě páska s Bártou, kde radí, že na cílový objekt se má nasadit žena. Je možné, že na cílový objekt VV nasadila ABL muže a tento skoro mučednický úkol, vzal na sebe sám Bárta J Klasnová je přitažlivá žena a ve VV je od založení.

Celé to je velmi podivné, jistě Bárta chtěl získat přístup k státní moci a boj s korupcí na MDop. Mohlo být jen odstranění konkurence. John se jistě snažil upřímně na MV udělat pořádek. Ovšem dělat pořádek po 20 letech, kdy už zakořenil zločin a korupce v celém státě je těžký úkol. Jeden člověk na to nestačí a když máme reálného šéfa Bártu, je to ještě horší. VV se zachovali amatérsky a dopadly tak. Klaus, Kalousek, Nečas, Sobotka, ti by prohlásili není to pravda, máte smůlu jedeme dál.

Tak jako tak voliči VV zuří, někteří fanaticky stojí za svým idolem, jiní za svojí hrdinkou Týnou. Véčkaři jsou odsunuti do pozadí a referendum k situaci ve VV nebude. Dle mého to je celá souhra mnoha činitelů. Mafián Bárta, maskot John a kočky VV, plus poslanci – podnikatelé, boj o moc a peníze. To je vnitřní rozklad VV. Toho využili dino- politici Nečas, Sobotka, Kalousek spol., aby vyvolali chaos a zastínili své kšeftíky.

Celá situace se točí kolem pár celebrit, pokus Kočí o puč a odchod – vyhození Škárka, Huml. Je jedno, jestli rebelové jsou ti hodní, nebo zlosyni. Určitě stojí za zmínku jeden člen VV, místopředsedkyně Lenka Andrýsová. V médiích o ní moc zmínka není, drží se velmi zpátky a neúčastní se porad u Bárty. VV se hroutí, možná to je Lenka Andrýsová, která může sehrát důležitou úlohu v záchraně VV a možná to je Lenka Andrýsová, kdo celou dobu ze stínu tahá za nitky. J

VV potřebují radikální řez a odstranění lidí z vedení VV, kteří ji ničí.

1. John, Dobeš, Klasnová by měli dát rezignaci na své stranické funkce i státní. Do doby, než budou volby ve straně by VV vedla Peake. 2.

2. VV by měli svolat kongres VV a zapojit véčkaře, aby se členové a podporovatelé vyjádřili.

3. Vít Bárta by měl být dočasně zbaven členství ve VV, pozastavení členství a sám by měl rezignovat na poslanecký mandát.( vzhledem k tomu, že asi hrozí i trestní stíhání to neudělá)

4. VV by odešly z vlády, jejich podpora je pro Nečase důležitá, mohl by na uvolněná místa po VV dán nezávislý člověk po dohodě s TOP a ODS. VV by tak měly možnost tlačit na vládu se zákony, které slíbili. s lidmi ABL na ministerstvech zúčtuje ODS – TOP sama.