Vláda, non stop tvrdí, že je vláda rozpočtové odpovědnosti. Ano, snížila dávky lidem. Snížila 10% státním zaměstnancům platy. A nejspíš další snížení rozpočtu v různých ministerstvech. Doktorům se to nelíbilo a tak dali hromadnou výpověď. Nakonec jim ministr zdravotnictví přidal, ale deklaroval, že to musí vzít jinde, že mistr financí penízky nedá. Národ jásal, doktoři jsou strašně podhodnoceni a riskuje se, že se zhroutí. Dnes už národ netleská. Na příští rok na platy doktorů a sester(ty se přidaly také, že jsou chudé) potřebuje m.z. 10 mld. a chce je po lidech. A tak vykoumal, že zvýší poplatek u doktora a za den v nemocnici. Super, k doktorovi jdu jednou za půl roku a do nemocnice mě dostanou leda v komatu, nebo bych musel být na tom, dost špatně.

Tak jako tak, můj plat to unese. Ovšem, jsou tu ti, kteří chodí k doktorům a do nemocnic dost často. Důchodci – no, někteří chodí k doktorovi si pokecat, ale 99% je už za léta opotřebovaná a má problémy. Tlak, ostoporoza a různé nemoci a trápení. Pak tu jsou spoluobčané, postižení, ať nemocní, nebo jejich stav se neslučuje s normálním fungováním. Jak důchodci, tak postižení potřebují často lékaře a často jdou do nemocnice, ať už na vyšetření, nebo pro úkon. Nevím kolik je důchod a státní dávky, ale tipnu si tak 10tis měsíčně. Z toho je potřeba zaplatit bydlení, jídlo, něco na sebe, jednou za čas. Někteří musí být pod kontrolou, neboť by si mohli ublížit, takže i nějaká ta sociální služba. Když hodně uberu, tak 8000 Kč za fyzické věci a služby. 2000kč na jídlo. Do toho poplatek k obvodnímu lékaři, k specialistům, atd. … Říká se, že pokud je žádanka k specialistovi od obvodáka, neplatí se nic. Nevím, jestli to tak funguje. Vím, ale že zákon, máme nárok na stejný lék bez doplatku, když chceme, nefunguje.

Z 2000 Kč na jídlo, 1000 na doktory a léky. A 1000 Kč na měsíc na jídlo, to je strašné. Heger, hold počítá poplatky, podle průměrné mzdy 23 tis a ne podle sociálních vrstev.

Vláda slíbila nezvyšovat daně. DPH z 10 a 20% na jedno 17.5%. Daně FO z 15 na 19%, ale zruší se superhrubá mzda, takže to vyjde nastejno. Osobně bych navrhoval, progresivní daně FO 10 – 20% a PO 30%. DPH bych dal na jednotné 15%. Nejsem ekonom, takže to je asi kravina, ale Západní země to tak přibližné mají. Myslím si, že lepší než snížit výdaje pro potřebné, je lepší zvýšit příjmy státu.

Důchodová reforma, to je asi největší chaos, Dostal mě názor Kalouska, že si má střadatel určit věk smrti a podle toho mu bude dáván našetřený důchod. Někdo také navrhl, že jako za Rakouska – Uherska se mají děti starat o své rodiče. No, navrhovatel zapomněl, že nejsme v R-U, ani ČSR. Vystavit, nemohoucí staré lidi, stresu, že jsou odkázáni na benevolenci, svých dětí, v dnešní době, To je šílené. Občas mám pocit, že vládní sociální politika, má za účel nepřímou likvidaci důchodců a nemocných, aby se ušetřilo.

Dnes je v kurzu, kauza Vondra. Jeho spoluODSák Drobil, padl, za nějakou kauzu, že přemlouval, pana M, aby manipuloval se zakázkami na MŽp. Ten si to, ale nahrál a prásknul ho. ODS prskala, VV tleskali a TOP mlčela. Michálek byl vyhozen, Drobil odstoupil a konec. Ted zase Vondra a jeho akce Promopro. Nikdo za nic nemůže, nikdo nic neví a vše je OK. Ted už prská i TOP a VV, ale ODS si dupla a Vondra zůstává. No, pokud to vezmu na sebe, jako ředitel firmy, která má 1000 zaměstnanců, nemůžu nést fyzickou – hmotnou odpovědnost za prachy, které ukradl skladník. Nesu morální odpovědnost, že zloděj vůbec pracoval v mé firmě. Tady bych asi uplatnil právní pravidla. A, Vondra je nevinen do té doby, dokud mu není prokázána vina. B, Dubio pro reo – v případě pochybností, rozhodni ve prospěch obžalovaného. V kauze Vondra hodně hraje roli ODS. Lidé znají ODS, znají Klause, Macka, Langera, apod. Vědí, že ODS, stála v 90 letech za rozkradenou privatizací a z 40% může za dnešní stav. (40% ODS, 40% ČSSD, 15% koaliční strany, 5% KSČM) Ano KSČM taky. Sedí v Parlamentu, už 20 let a nevšiml jsem si, že by podávala 20 let žaloby, nebo dělala hluk, při dělání dluhu a minimálně 2002 – 2006 hodněkrát ČSSD podržela.

Prostě ODS, je pro hodně lidí synonymum, pro korupci, zlodějny a partu grázlů. Pár těch grázlů je i teď v TOP. Kalousek třeba, ty jeho padáky na MO, je taky nevyřešili. Problém je, že TOP se snaží zbavit Vondry, jelikož je to silný spojenec Nečase a spolu s Kalouskem, seděl ve vládě Topolánka. VV zase bojuje o přežití, jelikož celou kampaň křičela o boji proti Dino a korupci a zatím nic. Drobil, nic se nestalo. Vondra, nic se nestane. Zrušení poplatku, za recept, nebude. Volba prezidenta lidem, asi bude, ale nikdo neví kdy a osekají mu pravomoci tak, že bude spíš k smíchu. Na rozdíl od TOP, VV propadla v Senátních a místních volbách a nejspíš se nedostane v 2014 do PS. Teda pokud nebude půl roku, před volbami excelovat. Což je nepravděpodobné. VV Kočky jsou už okoukané, John vesele decimuje Policii ČR, 30 tis policistů žádá jeho rezignaci, demonstrace jsou pomalu každý měsíc.

A to nás čeká ještě reforma zákoníku práce a určitě vymyslí i něco nového, co nám dá, další kopanec.

Zase, ale nejsou tam jen všichni zločinci a podvodníci. Proti zloduchům Kalousek, Heger, Drobil, Tluchoř atd. Stojí zase kladasové Gazdík, Andrýsová, apod. Bártu úmyslně vynechávám, nejsem objektivní. Zažil jsem, co dokáže. Bárta je rozhodně vůdce a osobnost a dokáže lidi postavit do latě. Ovšem má občas problém rozlišit člověk – robot a řekl bych, že problém politická strana vs. ABL mu pořád zůstal.