Přitom pojišťovnám a penzijním fondům dluží Česko přes 300 miliard korun (více než 23 procent z celkového státního dluhu ČR)! ZDE a české dluhopisy navíc patří mezi nejlukrativnější – např. naše státní dluhopisy s desetiletou splatností mají výnos 3,849 procenta a jsou osmnácté nejlepší na světě!

Při pohledu na českou penzijní „reformu“, musejí těmto fondům – které jsou převážně subjekty zahraničních bank – doslova svítit oči! Takže se připravuje další loupež – tentokráte (v průběhu času) mnoha bilionů korun – z povinného penzijního pojištění od mladých plátců! Nehledě na úniky zisků, tak česká vláda navíc nedokáže zabránit, aby se jednoho krásného tyto peníze nepřelily na druhou stranu zeměkoule a vytunelovaný fond vyhlásil bankrot.

Existuje řešení? Nepochybně ano! Stačilo by zřídit národní a skutečně českou družstevní penzijní pojišťovnu, ve které by družstevními subjekty byly české regiony, které by do ní vložily své podíly a tuto pojišťovnu spravovaly. Zisky by zůstaly v Česku! A pokračovali bychom v tradici: kdo dneska ví, že to byla právě družstva na zřízení pražské zoologické zahrady, petřínské rozhledny i Národního divadla, jejichž zásluhou tyto objekty vznikly? ZDE

Pokud vláda tuto naprosto jasnou a jednoduchou finanční operaci neudělá, pak hodlá zcela vědomě okrást mladé plátce penzijního pojištění i občany této země a stane se vládou rozpočtové zkázy.

Snad by mohlo stačit, že Zeman s Mertlíkem „prodali“ banku IPB (včetně Plzeňského Prazdroje) - v hodnotě okolo 30 miliard - za jednu jedinou, prý symbolickou Kč! A ještě s nestoudným argumentem, že prý „Český stát se o banky postarat nedovede“ ZDE Tím „státem“ byl přece Zeman a jeho vláda!

Ano, takoví pitomci jsme byli! Proto mládeži - nedej se okrást! Rodičové - nenechte okrást své děti! Paničky a páníčkové - nenechte okrást své kočky a koťata! Miow!